[ČLANSKA EKIPA] FOTO, INTERVJU: LENDAVČANI DO ZMAGE TUDI V VELIKI KANIŽI

Tim Ch. Farkaš

NAGYKANIZSA 0:1 (0:1) NAFTA 1903

36′ REBERNIK


10:30 | SOBOTA | 06.07.2019. | ZÁRDA UTCAI STADION | VELIKA KANIŽA

Modro-beli so včeraj dopoldan odigrali svojo 3. pripravljalno tekmo. Po minimalnem porazu proti Krasnodarju U19 in zmagi nad Kaposvárom je ekipi uspelo premagat še tretjeligaško Nagykanizso.

 

Prvo resnejšo priložnost je v 10. minuti imel Szökrönyös, ki je poskušal s strelom od daleč, a zaman, saj je domači vratar zlahka obranil nenevaren poizkus lendavskega vezista. V 22. minuti so ponovno napadali modro-beli. Po desnem krilu je prodiral Šeruga, ki je nato poslal nevarno žogo pred vrata nasprotnika. V kazenskem prostoru se je najbolj znašel Panadić ter zaključil na gol. Žoga se je od obrambnega igralca domače ekipe odbila do Bizjaka, ki je prav tako poizkušal s strelom, a je zadel le Panadića. V 31. minuti so do svoje prve priložnosti prišli tudi domačini. Podaja pred vrata Raduhe je prišla z desne strani. Žoga je nato zletela do igralca Nagykanizse, ki pa je za las zgrešil gostujoči gol. Pet minut kasneje je padel edini zadetek srečanja. Žogo je na levi strani prejel Malešević, ki je na to poslal odlično podajo pred domača vrata. Tam je do žoge prišel Rebernik, ki je preigral obrambo madžarske ekipe in zadel desni zgornji kot vrat. V 41. minuti je z desnega krila pred domači gol centriral Šeruga. Žoga je ponovno prišla do Rebernika, ki pa je tokrat nekoliko slabše zaključil. Vratar je bil na pravem mestu in ujel nemočan udarec hrvaškega krilnega napadalca.

V drugem polčasu je glavni trener lendavske ekipe opravil kar devet menjav. Ekipa se je zaradi tega izredno pomladila, vendar so se tudi mladi igralci dobro izkazali. Eden od boljših na igrišču je ponovno bil Drk, ki je še preteklo sezono igral za mladinsko ekipo Nafte 1903. Prvo priložnost v drugem delu tekme je v 50. minuti imel Panadić. Po napaki domačega vratarja se je do žoge prikopal Panikvar, ki je podal do Panadića, ta je sicer zaključil na vrata, a se je tokrat domači vratar odlično izkazal in obranil strel hrvaškega napadalca. Naslednjo ogromno priložnost je imela Nagykanizsa. Po storjenem prekršku lendavske ekipe je s kakšnih 25 metrov streljal igralec madžarskega kluba, ki je na srečo zadel le prečko. V 63. minuti so ponovno napadali domači igralci. Tokrat so poskušali s strelom z desnega roba kazenskega prostora. Cigut, nov vratar modro-belih, je močan udarec Madžarov uspešno obranil. Nekaj minut kasneje so z razdalje poizkusili tudi Lendavčani. Drk je močno udaril proti domačim vratom, a se je žoga po dveh zadetih vratnicah odbila izven nevarnosti. V 77. minuti so po lepi podaji pred Cigutova vrata do zadetka prišli tudi domačini. Veselje madžarske ekipa pa ni trajalo dolgo, saj se je strelec izenačujočega zadetka pred tem znašel v prepovedanem položaju. Nekaj minut pred koncem je od daleč udaril Tóth, toda močan in natančen strel je vratar Nagykanizse vseeno uspel obraniti.

 

 

MARIÁN SLUKA (TRENER):

“Danes smo igrali proti zelo kvalitetni ekipi v zelo neugodnem, vročem vremenu. Po treh tednih priprav se je videlo, da so fantje utrujeni, ampak to je v tem delu priprav povsem vredu. V prvem polčasu smo zelo dobro igrali. Imeli smo več resnih priložnosti, večino od teh pa je odlično obranil domači vratar. Imam občutek, da bi po prvem polčasu lahko oziroma morali voditi z 2-3 goli razlike, ampak ne obsojam ekipo, saj se dečki neprestano trudijo. V drugem polčasu sem zamenjal kar devet igralcev ter s tem pomladil ekipo. Moram čestitati mladim igralcem, saj so tudi oni odlično oddelali današnjo tekmo. Lahko so se kosali z tretjeligaško ekipo ter srečanje odigrali brez prejetega zadetka. Pridelali so si tri velike priložnosti, a jih žal niso mogli izkoristiti. Tudi zaradi tega potrebujemo še enega napadalca, ki bo lahko delal konkurenco Ploju. Zelo sem zadovoljen s prikazano igro. Prav tako sem zadovoljen z mojimi igralci, saj so celoten teden pridno delali in me poslušali.”

“Cilj današnje tekme je bil predvsem to, da nadgradimo svojo taktično igro, kar nam je tudi uspelo.”

“Dobro sta se izkazala oba novinca, Marko Panikvar in Mateo Panadić. Marko je zanimiv igralec, dober nogometaš, ki ve zadržati žogo. Žal je pred kratkim utrpel poškodbo, zaradi česa še ni 100% pripravljen. Tudi Mateo je zelo dober, perspektiven igralec, ampak tudi on še ni povsem pripravljen. Potrebujemo igralca, ki je povsem pripravljen na treniranje. Naslednji teden bomo odločili kaj se bo zgodilo z dvema napadalcema. Če odločimo, da nista dovolj pripravljena za nadaljevanje bomo morali poiskati drugo rešitev.”

“Tudi Gergő Bólla je novi prišlek, ki se je pred kratkim priključil ekipi. Treniral sem ga že, tako da poznam igralca in se zavedam, da nam lahko pomaga v prihodnji sezoni. Ima še nekaj dela pred sabo, saj ni 100% fizično pripravljen, ampak menim in upam, da bo ostal pri nam.”

“Poleg štirih resnejših poškodb (Novinić, Paku, Živko, Pozsgai) so se minuli teden pojavili tudi nekateri manjši problemi. Oštrek je za nekaj dni, zaradi udarca v mišico, odsoten z igrišča. Pričakujemo da se bo najkasneje čez tri dni vrnil v ekipni trening. Tudi Rok Pirtovšek je utrpel lažjo poškodbo, ki pa je nenevarna in se predvidoma čez nekaj dni lahko vrne na igrišče. Takšne poškodbe so povsem normalne, saj krojim zelo agresiven nogomet tudi na treningih, kjer se zna zgoditi kakšna manjša poškodba. Galoši je utrpel nekoliko resnejšo poškodbo, on bo odsoten vsaj za 5-6 tednov. Slabe novice smo prejeli iz Zalaegerszega, kar se tiče Mitje Novinića. Zaradi strganih vezi bo moral tudi on počivati 5-6 tednov.”

 

Slabe novice smo prejeli iz Zalaegerszega, kar se tiče Mitje Novinića. Zaradi strganih vezi bo moral tudi on počivati 5-6 tednov.”