[ČLANSKA EKIPA] INTERVJU: ODLIČNA IGRA – ZASLUŽENA ZMAGA

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 3:2 (2:0) KAPOSVÁRI RáKÓCZI

39′, 45′ Ploj; 54′ Bizjak


17:00 | Torek | 02.07.2019 | Športni park Lendava | Lendava

Včeraj popoldan je članska ekipa odigrala še drugo pripravljalno tekmo. V Lendavo je pripotovala ekipa Kaposvári Rákóczija. Glavni trener Sluka je tokrat na zelenico poslal konkretnejšo enajsterico kot v soboto, kar se je tudi izplačalo, saj so Lendavčani premagali madžarskega prvoligaša.

 

Prvo večjo priložnost so v 20. minuti imeli nogometaši Kaposvára. Po izgubljeni žogi Oštreka so gostje drveli v protinapad. Z desne strani je sledila podaja pred domača vrata. Leuštek je poskušal prekiniti let žoge, a neuspešno. Tako je le-ta prišla do napadalca madžarske ekipe, ki se je znašel sam pred vratarjem Raduho, kateri pa je z izjemno obrambo preprečil slavje gostov. Nekaj minut kasneje je bil na robu gostujočega kazenskega prostora pod prekrškom Vinko. Prosti strel je izvajal Malešević, ki pa je nekoliko preveč meril v desno. V 37. minuti so ponovno Madžari prišli do priložnosti. Z desnega roba domačega kazenskega prostora je z močnim strelom v vratarjev dolgi kot poskušal igralec Rákóczija, a tudi to je obranil odličen Raduha. Dve minuti kasneje je sledil prvi zadetek na tekmi. Po napadu modro-belih so gostujoči igralci storili napako v obrambi ter žogo odbili do Ploja, ki se je nato znašel popolnoma sam pred vratarjem zeleno-belih ter uspešno zadel za vodstvo domačih. Naslednja akcija je ponovno pripadla lendavski ekipi. Po desni strani je prodiral Vinko, ki pa je uspel podati pred vrata nasprotnika. Do skoka in odličnega strela je prišel Rebernik, a se je gostujoči vratar odlično izkazal. V 45. minuti je domača ekipa po imenitni akciji prišla do povišanja vodstva. Pirtovšek je podal odlično žogo v prostor proti Maleševiću, ta je podal pred vrata do Ploja, napadalec lendavske Nafte pa je mrežo Kaposvára zatresel še drugič.

V drugem polčasu je bilo opravljenih več menjav. Igrala je predvsem zelo mlada, neizkušena, a talentirana in motivirana ekipa. Naftaši so zaradi pomanjkanja izkušenj in kvalitete nekoliko padli v igri. Po ponovni napaki gostov je v 54. minuti sledil še tretji zadetek Lendavčanov. Branilec zeleno-belih je žogo želel podati nazaj do svojega vratarja, a je Bizjak bil blizu in opazil priložnost. Prekinil je podajo, preigral gostujočega vratarja ter zaključil za 3:0. V 80. minuti je s strelom od daleč ponovno poizkušala madžarska ekipa, a zaman, saj je Galoši zanesljivo ubranil močan strel. Naslednjo veliko priložnost so na voljo imeli domačini. Šupljika je prodiral po desnem krilu ter podal pred vrata do Panikvara, ki pa je z glavo zadel le prečko. Po padcu koncentracije so gostje v 84. minuti prišli do prvega zadetka. Podaja je prišla z desnega krila pred vrata Galošija, najvišje je skočil napadalec gostov ter zadel za znižanje rezultata. Le štiri minute kasneje je Malešević na sredini igrišča izgubil žogo, Rákóczi pa je s kar štirimi igralci drvel v protinapad in ga tudi uspešno zaključil ter postavil končni izid.

 

MARIÁN SLUKA (TRENER):

“Zelo sem zadovoljen z današnjo igro moje ekipe. Dobro smo se odrezali v obrambi, več smo se gibali in bolj smo bili dinamični kot zadnjič. Do 65. minute je ekipa pokazal izjemno igro, nato je igra, zaradi menjav nekoliko padla. Všeč mi je bilo tudi nadaljevanje, saj smo po vodstvu s 3:0 imeli še dve-tri ogromni priložnosti. Odlično so se odrezali tudi novi igralci, ki so še na preizkušnji. Na žalost nam je proti koncu tekme nekoliko padla koncentracija, zaradi česa smo tudi prejeli oba zadetka. Čestitam ekipi na zmagi, ni lahko v tem delu priprav premagati prvoligaša.”

“Današnja tekma se je od sobotne razlikovala predvsem v postavi. Ni bilo več toliko eksperimentov.”

“Prispeli so igralci, ki bodo verjetno tudi ostali z nami. Dani Szökrönyös je igralec, ki je prišel iz ZTE-ja. Dobro ga poznam, saj sem ga treniral že prej, zato vem, da nam bo definitivno lahko pomagal. Upam, da bo ostal tudi Tadej Pirtovšek, ki je izjemno nadarjen in zelo motiviran. Želim si tudi, da bo pri nam ostal Mihael Rebernik. Gre se za igralca z izjemno kvaliteto, ki bi ga zelo radi obdržali. Ekipa še ni povsem sestavljena, prišli bodo še določeni igralci. Naš cilj je, da sestavimo kader, ki je kvaliteten, motiviran in žejen zmage.”

“Imamo žal še vedno nekaj poškodovanih v ekipi. Mitja Novinić je prejšnji teden na treningu utrpel poškodbo gležnja. Včeraj je bil na pregledu v Zalaegerszegu, a komaj jutri bomo izvedli končno diagnozo. Če bo šlo za lažjo poškodbo, se bo Mitja že naslednji teden vrnil na igrišče. Tudi Žiga Živko je poškodovan, za njegov status bomo izvedli 9. julija, ko ga čaka pregled. Roland Paku je utrpel nekoliko resnejšo poškodbo, Če bo vse šlo po načrtih, bo čez približno en mesec pripravljen za vrnitev v ekipni trening. Lucian Pozsgai je že nekaj mesecev poškodovan. On še potrebuje mesec dni časa za popolno rehabilitacijo. Upam, da se bodo vsi poškodovani čim prej vrnili in bomo še močnejši.”

“Lucian Pozsgai bo po rehabilitaciji odšel na posojo v 3. SNL. Tudi Lukas Magdič bo vsaj začasno zapustil klub ter se preikušal pri Veržeju. Potrudili se bomo, da bomo vse igralce, ki bodo šli na posojo, tudi vrnili v matični klub. Na njih bomo gradili ekipo, ampak zaenkrat je pomembno le, da pridobijo čim več minut na igrišču.”