FOTO, INTERVJU: VČERAJŠNJI ZAKLJUČNI TRENING PRED DANAŠNJIM DERBIJEM

Tim Ch. Farkaš

Članska ekipa je včeraj ob 16:00 opravila še zadnji pripravljalni trening pred današnjim odhodom v Koper. Pogovarjali smo se z glavni trenerjem ter prvim vratarjem modro-belih.

 

 

KOMENTARJI PRED TEKMO

MARIÁN SLUKA:

“Komaj jutri bomo lahko izvedeli, če je ekipa spočita, ampak mislim, da so vsi v ekipi in ob njej vse storili, da bi jutri lahko spočiti krenili v tekmo. Mislim, da smo pripravljeni na jutrišnji derbi.”

“Moja pričakovanja so vedno ista. Večkrat sem že omenil, da želim videti tisto ekipo na terenu, katera je agresivna, disciplinirana, borbena in koncentrirana. Moja želja je, da jutri pokažemo eno hitro, agresivno in predvsem ofenzivno igro. Naš nasprotnik šteje med najbolj kakovostne v ligi, kljub temu pa gremo na zmago.”

“Načrtovali smo, da vsaj eden od poškodovanih lahko jutri odigra vsaj nekaj minut, ampak zaenkrat še igralci niso dovolj pripravljeni. Moram reči, da imam določene smerne točke, ko se gre za poškodbe, katerih se vedno držim. Žal nobeden od igralcev teh točk oz. zahtev še zaenkrat v celoti ne izpolnjuje. Mitja Novinić in Roland Paku sta že na zelo dobri poti. Opravila sta dva celotna treninga z ekipo in upam, da bosta naslednji teden tak nadaljevala ter proti Dravi že zaigrala. Leon Leuštek je na zadnji prvenstveni tekmi staknil lažjo poškodbo in bo moral prib. dva tedna počivati. Tudi Samo Žalik je na dobri poti. Danes je prvič opravil ekipni trening in upam, da bo tudi v prihodnje lahko treniral z ekipo.”

“Koper je eden od glavnih favoritov za napredovanje v 1. SNL. Pripeljali so dva prvorazredna igralca. Oba sta zelo kvalitetna in sta odigrala že več sto minut v prvi slovenski ligi. Govora je o starejši, izkušeni ekipi, katera goji kombinirano napadalno igro. Prepričan sem, da lahko odigramo z njimi eno zelo všečno tekmo, na kateri bomo uspešnejši mi.”

 

 

FLORIJAN RADUHA:

“Pripravljali smo se tako, kot na vsako drugo tekmo. Jaz osebno sem se lahko dovolj spočil in regeneriral. Mislim, da je enako tudi pri mojih soigralcih in lahko rečemo, da smo pripravljeni na Koper.”

“V Koper gremo po zmago. Imamo seveda svojo vizijo in svoje cilje, ki nas vodijo. Na vsaki tekmi gremo na zmago in tudi tokrat je tako.”

“Moram reči, da imajo nekaj zelo dobrih, izkušenih igralcev iz prve lige. Ekipa je kvalitetna, ampak ni nepremagljiva. Moramo verjeti v sebe in v svojo igro, potem bo tudi izid zadovoljiv.”

“Mislim, da krojimo zelo dobro igro. Naša edina pomanjkljivost do sedaj je bil padec v koncentraciji. Če bomo jutri skoncentrirani in disciplinirani vse do zadnje minute, ne bo nobenih težav.”

 

FOTOGALERIJA