FOTO, INTERVJU: ZAKLJUČNI TRENING PRED DERBIJEM

Tim Ch. Farkaš

Danes popoldan je članska ekipa opravila zaključni trening pred nedeljskim derbijem v Beltincih. Pogovarjali smo se s trenerjem Sluko ter kapetanom ekipe Vinkom.

 

Alen in Žiga že komaj čakata nedeljski derbi.

 

KOMENTARJI PRED TEKMO

Marián Sluka:

“Po torkovi pokalni tekmi, je ekipa v sredo opravila regeneracijski trening, nato je v četrtek sledil prosti dan, v petek smo se ukvarjali predvsem s taktiko, danes pa smo opravili še zadnji trening pred derbijem. Fantje so se dobro spočili in sem prepričan, da bodo jutri v top stanju.”

“Na vsakem igralcu se vidi, da je profesionalec. Takoj razumejo moja navodila ter se znajo sami odlično pripraviti na trening oz. tekmo.”

“Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak že trenirata z ekipo, kar je zame zelo dobra novica. Mitja Novinić in Roland Paku sta danes začela trenirati z žogo, moram reči, da zelo dobro napredujeta. Upam, da se bosta lahko čim prej vključila v trening, saj sta zelo pomembna za ekipo. Po tako dolgem ciklu poškodbe bosta še potrebovala nekaj časa, da dosežeta 100% pripravljenost. Samo Žalik je minuli teden prejel udarec v predel kolena. Nekoliko si je natrgal vezi, a bo se že čez 5-6 dni lahko vrnil na igrišče. Lucian Pozsgai je prav tako že začel trenirati z žogo. Zaenkrat še čuti bolečine v kolenu, kar pomeni, da bo potreboval malo dlje kot načrtovano.”

“Nismo analizirali jutrišnjega nasprotnika, a ga niti ne želimo, saj se koncentriramo le na svojo igro. Po lanski sezoni, so prenovili in pomladili ekipo, prišlo je tudi nekaj talentiranih igralcev od Mure. Beltinci so zelo kompaktna in agresivna ekipa, ki je lahko zelo neugodna. Če želimo jutri zmago, potem bomo morali biti 100% koncentrirani in imeti pravi pristop. Zelo dobro smo igrali zadnje tekme, če nam to uspe tudi jutri, potem ne bo nobenih problemov.”

 

VEDRAN VINKO

“Po torkovi tekmi smo se lahko dobro spočili. V sredo po regeneracijskem treningu smo vsi skupaj odšli v Lipo na kopanje, imeli smo tudi en dan prosto, tako da smo spočiti in pripravljeni na derbi.”

“Osredotočamo se le na svojo igro. Vemo, da so Beltinci kompaktna in agresivna ekipa, ampak če bomo pravi lahko vknjižimo dober rezultat.”

“Vsekakor pričakujemo jutri naše zveste navijače, Gorgone. Verjamem, da bo prišlo tudi veliko drugih pristašev Nafte in nas bodo podpirali na naši poti do zmage.”

FOTOGALERIJA