FOTO: PREPRIČLJIVA ZMAGA NAD DRAVO

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 2:1 (2:1) DRAVA PTUJ

28′ Bizjak; 36′ Oštrek (11m)


2. SNL | 5. krog | 17:00 | Sobota | 24.08.2019 | športni park lendava | LENDaVA

Včeraj popoldan se je članska ekipa pomerila s ptujsko Dravo. Na derbiju kroga so do zaslužene zmage prišli domačini.

 

Začetna enajsterica proti Dravi.

 

KOMENTARJI PO TEKMI

VEDRAN VINKO:

“Zelo sem zadovoljen z igro v prvem polčasu. V drugem delu tekme smo nekoliko padli v igri, ampak zmagi se ne gleda v zobe. Osvojili smo pomembne tri točke in le to šteje.”

“Nisem povsem prepričan zakaj smo tako padli v igri v drugem polčasu. Predvidevam, da nam je zmanjkalo kondicije, zaradi česa je posledično tudi padla koncentracija.”

“Vsaka zmaga je pomembna, še posebej pa domača. Verjamem, da nam bo dala dodatno samozavest pred težkim gostovanjem v Dobu. Tudi naslednji teden je cilj zmaga.”

“Med analizo prejšnjih tekem smo ugotovili, da smo več krat slabo začeli tekmo. Prav zaradi tega smo se sedaj na to zelo dobro pripravili in mislim, da nam je tokrat »štart« uspel.”

 

MARIÁN SLUKA:

“Zelo sem zadovoljen z današnjo igro. V taki vročini je vedno težko igrati. V prvem polčasu smo prikazali odlično igro. To, kar smo se dogovorili in trenirali že več tednov sem danes tudi videl na igrišču. Hiter, agresiven ter napadalen nogomet se je izplačal. Že v prvih dvajsetih minutah smo si priigrali veliko nevarnih priložnosti. Na žalost pa nismo uspeli izkoristiti le-te. Drava je po dosojeni enajstmetrovki uspela priti do vodstva, a smo se na prejeti zadetek odlično odzvali ter še v prvem polčasu uspeli obrniti rezultat. V drugem delu tekme smo nekoliko popustili ter prikazali slabšo igro. Kljub temu pa smo si priigrali številne »smrtne« priložnosti, katere pa nismo uspeli izkoristiti. Le vprašanje časa je bilo kdaj bomo zadeli še tretjič, žal nam to danes ni uspelo. Ne glede na nekatere negativne komentarje, smo danes odigrali zelo dobro tekmo. Vsak je dal vse od sebe. Čestitam ekipi ter upam, da bo tudi v nadaljnje tako uspešna.”

“Žal sem do sedaj imel na razpolago le 15 igralcev, saj so bili ostali poškodovani, kar pa je zelo malo. Zato je povsem normalno, da je ekipa po šestih uradnih tekmah nekoliko utrujena. To in zelo neprijetno, vroče vreme sta bila vzrok za slabšo igro v drugem polčasu.”

“Tekma je bila izredno težka. Gostje so večkrat nevarno zapretili, predvsem iz hitrih protinapadov. Na srečo smo tekmo uspeli pametno odigrati do konca. Najpomembnejša je zmaga.”

“Danes smo nekoliko bolj pogumno krenili v tekmo, kot minuli teden. V Kopru sem predvsem pogrešal napadalnejšo igro. Ni bilo podaj v prostor, dvoboji niso bili idealni, nismo uspeli preigrati obrambo ter si ustvariti resnejšo priložnost. To je danes bilo drugače, kar me veseli, saj to pomeni, da se učimo iz napak.”

 

FOTOGALERIJA