FOTO: ZAKLJUČNI TRENING PRED JUTRIŠNJIM DERBIJEM

Tim Ch. Farkaš

Članska ekipa je danes popoldan opravila še zadnji trening pred jutrišnjo tekmo s ptujsko Dravo. Pogovarjali smo se z Mariánom Sluko ter Adamom Zagorcom.

 

 

KOMENTARJI PRED TEKMO

ADAM ZAGOREC:

“Jutri šteje le zmaga. Hočemo priti v zmagovalni ritem, kateri nas bo tudi na prihodnjih tekmah še dodatno motiviral.”

“Veliko smo govorili o nedeljski tekmi v Kopru ter jo skupaj tudi analizirali. Jutri moramo biti previdni predvsem pri nasprotnikovih prekinitvah ter protinapadih.”

“Mislim, da zdaj že dobro poznamo Dravo, saj smo odigrali veliko tekem proti njim. Govora je o kvalitetni ekipi, ki se vsako leto bori za najvišja mesta, zaradi česa jo nikakor ne smemo podcenjevati.”

 

MARIÁN SLUKA:

“Moja pričakovanja so ista kot na vsaki domači tekmi. Jutri nas čaka derbi, katerega želimo zmagati. Prepričan sem, da bo vsak dal vse od sebe.”

“Teden smo pričeli z analizo nedeljskega poraza v Kopru. Ogledali smo si posnetek tekme ter izpostavili napake, ampak tudi dobre akcije. Po mojem mnenju smo po prvih dvajsetih minutah odigrali zelo dobro tekmo, a po dveh prejetih zadetkih, več nismo uspeli iztržiti remi.”

“Minuli teden je skoraj celoten kader opravil ekipni trening, to me zelo veseli. Le Leon (Leuštek) in Lucian (Pozsgai) še nista povsem nared za celoten trening. Ostali, ki so bili do sedaj poškodovani, pa so na zelo dobri poti, da se vrnejo na zelenico. Vesel sem, da so skoraj vsi zdravi, saj je tako konkurenca bistveno večja, ampak tudi jaz imam s tem večjo izbiro.”

“Res je, da smo sedaj skoraj da kompletni, ampak vseeno ne morem še zagotovo potrditi, če bo se kateri od poškodovanih jutri že lahko vsedel na klop. Enostavno je preveliko tveganje, da jih po tako dolgi poškodbi, na tako trdi tekmi postavim v začetno enajsterico. Če se bom odločil, da bo vseeno kateri od teh med 18, bo to ali Mitja (Novinić) ali pa Roland (Paku).”

“Drava je ena mlada, kompaktna, kvalitetna in agresivna ekipa. Dobro so se okrepili. Tudi proti Gorici so pokazali, česar so možni. Prvih šestdeset minut so bili praktično enakovredni nasprotnik, prišli so tudi do vodstva ter izgubili v izdihljajih tekme. Prepričan sem, da bomo jutri lahko spremljali eno kvalitetno in agresivno tekmo. Še enkrat več moram poudariti, da se koncentriram le na svojo igro in če bo ekipa jutri tako odigrala tekmo, kot je to storila po prvih dvajsetih minutah v Kopru, ne bo nobenega problema.”

 

FOTOGALERIJA