MODRO-BELI V LENDAVI LE DO TOČKE

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 1:1 (1:1) VITANEST BILJE

STRELEC: 43′ PLOJ


17:00 | SOBOTA | 27.04.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Včerajšnjo soboto je prva ekipa lendavske Nafte moči pomerila z ekipo Bilj. V 25. krogu 2. SNL so prvič do vodstva prišli gosti nato pa je sledil gol Ploja za izenačenje pred polčasom. V drugem delu tekme se rezultat, kljub nevarnim napadom modro-belih, ni spremenil.

Začetna enajsterica proti ND Bilje.

Prvi gol je padel že v 12. minuti, ko je po podaji v domači kazenski prostor žogo z glavo izbil Živko, a le do Nagodeta, ki je preigral Vinka ter žogo poslal v levi zgornji kot nemočnega Raduhe. Slabih 10 minut kasneje je s strelom iz razdalje poskušal Bizjak, a je gostujoči vratar bil na pravem mestu ter ujel nenevaren strel domačega napadalca. Naslednja priložnost Lendavčanov je sledila v 29. minuti. Po prekršku nad Plojom je prosti strel s prib. 20 metrov zgrešil Oštrek. Dobrih 5 minut kasneje je ponovno bil Ploj pod prekrškom na praktično enakem mestu kot prej. K žogi je tudi tokrat stopil Oštrek, a je še enkrat več meril previsoko. Idealna priložnost za izenačenje je v 37. minuti imel Ploj. Pirtovšek je z desne strani žogo poslal pred vrata ter našel napadalca modro-belih. Ploj se je znašel sam pred vratarjem gostov in zgrešil nemogoče. V 43. minuti pa se je Ploj oddolžil za napako izpred nekaj minut. V kazenskem prostoru gostov je do žoge prišel Bizjak, ki je žogo poslal do Ploja, napadalec Nafte pa je zanesljivo zaključil in poravnal izid na 1:1.

Veselje Naftašev po zadetku Ploja.

V drugem delu tekme so Naftaši igrali precej ofenzivnejše. Prva priložnost je sledila že v 4. minuti drugega polčasa, ko je po desni strani prodiral Pirtovšek ter žogo poslal pred vrata do Vinka, ki je za las meril mimo vrat. V 62. minuti se je po gneči v gostujoči obrambi Vinko znašel sam pred vrati, a je bil v prepovedanem položaju. Minuto kasneje je sledila dvojna menjava pri domači ekipi. Igrišče sta zapustila Bizjak in Oštrek, namesto njiju pa sta vstopila Cvrtila in Vaš. Po odlični akciji gostov je Oyewusi sam tekel proti vratom Raduhe, a je le-ta z izjemnim refleksom obranil strel napadalca Bilj. V 75. minuti je s prostega strela Vaš podal v kazenski prostor. Našel je Prahića, ki pa je bil nenatančen in žogo poslal mimo vrat Lipičarja. Nato je do priložnosti v kazenskem prostoru prišel Novinić, njegov strel pa je vratar gostov odbil v kot. S kota je do strela z glavo prišel Živko, ki pa je grdo zgrešil vrata Primorcev.

Start a Conversation