NOV PORAZ ČLANSKE EKIPE

Tim Ch. Farkaš

Nafta 1903 0:3 Fužinar Vzajemci


16:30 | Sobota | 13.04.2019 | Športni park Lendava | Lendava

Minulo soboto je članska ekipa Nafte 1903 odigrala 23. krog 2. SNL. Modro-beli so tokrat v lendavskem Športnem parku gostili borbeno ekipo Fužinarja. Po neštetih zgrešenih priložnostih Lendavčanov, so gostje svoje redke izkoristili in se veselili zmage.

 

Začetna enajsterica proti Fužinarju.

Prva akcija tekme je pripadla domačim nogometašem. V 6. minuto je do strela prišel Bizjak, a je gostujoči vratar uspel žogo odbiti v kot. V 10. minuti je nato sledil šok za domače navijače. Po napaki Igorja Prahića je do žoge prišel Horvat, ki je sam stekel po desnem krilu ter odlično zaključil v daljši spodnji kot domačega vratarja Raduhe. Nato so sledili napadi modro-belih. Naslednjo priložnost je imel po podaji Vinka Paku, a je za las zgrešil vrata nasprotnika. Največjo priložnost v prvem polčasu je po lepi podaji Pakuja imel Alen Ploj, a je bil tudi on nenatančen. Minuto kasneje je sledil hiter protinapad gostov. Nogometaš Fužinarja je z leve strani podal pred kazenski prostor, kjer pa je Fasvald z glavo zadel le prečko.

Drugi polčas se je nadaljeval kot se je končal prvi, Naftaši so napadali, Ravenčani pa zabijali. Prva menjava Franca Frilda se je zgodila že v 46. minuti. Iz igre je namreč odšel Zsolt, namesto njega pa je vstopil domačin Vaš. A niti njemu ni uspelo spremeniti igro Lendavčanov. V 64. minuti je nato namesto Zeljka vstopil Oštrek in 73. še Grabant namesto kapetana Naftašev Novinića. Tudi tokrat smo bili lahko priča nepisanemu nogometnemu pravilo: “Kdor ne da, dobi.”. Po neštitih priložnostih lendavskih nogometašev, so po proti napadih vedno bolj nevarni postali gostje s Koroške. V 86. minuti je s desne strani žogo v kazenski prostor poslal nogometaš Fužinarja, Raduha je zletel v prazno, na drugi vratnici pa je na prazen gol zlahka zadel Fasvald. V 93. minuti tekme so gostje zadeli še tretjič. Do žoge je v domačem kazenskem prostoru ponovno prišel Horvat, ki je hladnokrvno zaključil v vratarjev desni zgornji kot.

 

 

Start a Conversation