ODLIČEN ZAKLJUČEK SEZONE: PET ZADETKOV V MREŽI ILIRIJE

Tim Ch. Farkaš

NAFTA 1903 5:0 (2:0) ILIRIJA 1911

OŠTREK 12′, 71′ BIZJAK 40′, 67′ (11M), 90′


2. SNL | 30. KROG | 17:00 | NEDELJA | 26.05.2019 | ŠPORTNI PARK LENDAVA | LENDAVA

Včeraj popoldan je članska ekipa Nafte 1903 odigrala še zadnje srečanje letošnje sezone. V lendavskem Športnem parku so modro-beli gostili od izpada ogroženo Ilirijo. Ekipa Mariána Sluke je pokazala odlično igro ter zabila kar 5 (!) golov ljubljanski ekipi. Ilirija je s tem porazom izpadla iz 2. SNL.

 

Začetna postava proti ljubljanski Iliriji.

 

Spremljali smo lahko odlično predstavo domače ekipe, ki je dominirala praktično celotno srečanje. Prva priložnost za Lendavčane je po podaji Maleševića pred kazenski prostor imel Oštrek, ki pa je meril preveč po sredini. Nekaj minut kasneje so Naftaši ponovno krenili v napad. Tokrat je Oštrek podal Ploju pred kazenski prostor gostov, ta je odložil Noviniću, njegov strel pa je bil blokiran s strani ljubljanske obrambe. V 12. minuti je bil Bizjak tisti, ki je podal dolgo žogo proti v tekajočemu Oštreku. Iz vrat je krenil gostujoči vratar Šušković, a se mu je spodrsnilo in s tem omogočil prosto pot do gola 22 letnemu Hrvatu, ki pa je zlahka zadel za vodstvo domače ekipe. Naslednjo priložnost so imeli na voljo Ljubljančani. Po protinapadu je do žoge prišel Žibert, ki se je znašel sam pred vrati Raduhe, ga preigral in zadel za izenačenje. Na srečo Naftašev se je napadalec gostov znašel v prepovedanem položaju, tako da gol ni obveljal. V 34. minuti je ponovno do priložnosti prišel Oštrek, ki je streljal od daleč, a bil preveč nenatančen. V 40. minuti je prav on začel akcijo za povišanje vodstva, ko je s strani podal nizko žogo do Novinića, ta je žogo odložil Bizjaku, ki je preigral branilca Ilirije ter zadel za vodstvo z 2:0.

 

Jaka Bizjak je odigral odlično tekmo in kar tri krat zadel v mrežo ljubljanske Ilirije.

 

Začetek drugega polčasa je pripadel predvsem gostom, a so se domači uspešno branili. Nato so Naftaši ponovno prevzeli pobudo in nadigrali Ljubljančane. V 53. minuti je pred kazenskim prostorom pod prekrškom bil Oštrek. Prosti strel, s približno 25 metrov, je izvajal Novinić. Odlično je zadel žogo, a je Šušković ključno posredoval in žogo odbil v kot. V 62. minuti je sledila dvojna menjava domačega trenerja Sluke. Igro sta zaputila Paku in Vinko, namesto njiju sta vstopila Vaš ter B. Grabant. Nato so do priložnosti prišli gosti. Po levi strani je namreč prodiral Mihaljević ter zaključil, a je Raduha bil na pravem mestu in žogo odbil v kot. V 67. minuti je odličen Oštrek po desni strani zbežal branilcu Čufuroviču, ki pa je na to storil prekršek nad njim v kazenskem prostoru. Sodnik je nemudoma pokazal na belo piko. Do žoge je stopil Bizjak in suvereno zadel za povišanje vodstva. Minuto kasneje so Lendavčani opravili še zadnjo menjavo. Namesto Ploja je v igro prišel madžarski napadalec Balázs. Naslednjo priložnost so imeli gostje iz Ljubljane. Po podaji s kota je v kazenskem prostoru najvišje skočil branilec Ilirije, a tudi tokrat se je izkazal domači vratar. V 85. minuti je Ilirija ponovno zadela, a tudi tokrat se je strelec znašel v prepovedanem položaju. Le dve minuti kasneje so gostje zadeli še tretjič, ampak tudi tokrat je zadetek preprečila sodniška piščalka. Nekaj minut kasneje si je po napadu ljubljanske ekipe žogo priboril Vaš ter krenil v protinapad. Podal je desno do Bizjaka, ki pa je preigral tri gostujoče igralce in postavil končen rezultat srečanja.

 

Po nedeljski tekmi smo se pogovarjali s kapetanom modro-belih, Mitjo Novinićem ter glavnim trenerjem, Mariánom Sluko.

MITJA NOVINIĆ . . .

“Danes smo pokazali tisto, kar bi morali že prej. Pokazali smo ekipno borbo in dobro igro, če to seštejemo pride tudi rezultat.”

“Nikakor ne moremo biti zadovoljni, kar se tiče sezone. Smo pa uspeli v teh zadnjih tekmah vrniti neko pozitivno energijo, kar me zelo veseli.”

“Moji osebni cilji so vedno visoki. Želim si z Nafto priti v 1. ligo.”

MARIÁN SLUKA . . .

“Vsekakor sem zadovoljen s prikazano igro moje ekipe. Predvsem pri napadu so dečki vrnili tisto, kar smo se dogovorili in trenirali cel teden. Najbolj sem zadovoljen s pristopom, voljo in ekipno borbo”

“Želim se zahvalit ekipi za ta en mesec, odkar sem tu, saj smo se zelo dobro razumeli. Nikoli mi ni bilo potrebno dvignit glasu. Veliko igralcev je napredovalo v tem enem mescu, tudi pristop in volja sta se poboljšala. Moje mnenje je že od začetka isto: ta ekipa bi lahko dosegla dosti več. Čestitam jim na dosežkih preko zadnjih tednov.”

“Moram priznati, da me vseeno nekaj moti. Nesrečna tekma v Sežani. Enako igro smo igrali tudi tam, bili smo boljši nasprotnik, a smo nesrečno izgubili v izdihljajih tekme. Najbolj pomembno mi je pa vseeno, da smo bili v igri dosti boljši nasprotnik.”

“V torek in sredo bomo odpotovali v Zalaegerszeg na določene kondicijske in tehnične meritve. V  Četrtek bomo nekaj meritev opravili tudi na lendavskem Športnem parku. Nato bomo odigrali eno medsebojno tekmo ter sezono zaključili s skupno večerjo.”

“Priprave bomo začeli 24. junija, saj se sezona začenja že 27. avgusta.”

“Cilji za naslednjo sezono ostajajo isti. Seveda je to odvisno od več dejavnikov (vodstvo, igralski kader, sponzori, …), ampak prepričan sem, da jih bomo dosegli. Upam, da večji del ekipe ostane in bomo morali le nekoliko prevetriti ekipo.”

“Načrt je takšen, da bomo v prihodnjih dveh tednih sestavili igralski kader za naslednjo sezono. Zaenkrat več ne morem povedat, saj  še moram  sam premislit določene stvari. Potrudil se bom, da bom sestavil kader, kateri bo igral tako lep nogomet kot ste ga videli proti Iliriji.”

 

Modro-beli so sezono zaključili na 5. mestu.

 

Najboljši strelec Lendavčanov je postal Jaka Bizjak s 17 zadetki (igral in zadeval je tudi za ptujsko Dravo). Drugo mesto z 9 zadetki si delita Vedran Vinko in Alen Ploj. Tretjo mesto pa pripada Markoju Roginiću, ki je klub zapustil že pozimi. Dosegel je 6 zadetkov.

 

Na spodnjih dveh povezavah si lahko ogledate nedeljsko tekmo proti Iliriji.

 

Čestitamo tudi Bravu za osvojeno prvo mesto ter uvrstitev v 1. ligo. Vso srečo želimo Sežani v kvalifikacijah za 1. ligo proti Gorici.

 

Fotogalerija srečanja: