PORAZ ČLANOV V LJUBLJANI

Tim Ch. Farkaš

BRAVO 2:1 (1:1) NAFTA 1903

STRELEC: BIZJAK 24′


14:00 | Sobota | 06.04.2019 | Športni park šiška | ljubljana

Minulo soboto je članska ekipa Nafta 1903 odigrala pomembno tekmo v Ljubljani proti ekipi Brava. Po vodstvu modro-belih so se zmage na koncu zmage veselili vseeno Ljubljančani.

V soboto popoldan se je na derbiju kroga v Športnem parku Šiška zbralo približno 200 gledalcev, ki so lahko spremljali zelo zanimivo srečanje. Že v 5. minuti srečanja je po podaji Maleševića imel ogromno priložnost Bizjak, ki pa jo je zapravil. Minuto kasneje so do zadetka prišli domači, a na srečo Lendavčanov je napadalec Brava Nukić do zadetka prišel iz prepovedanega položaja. Nato je sledila naslednja priložnost Naftašev. Po desnem krilu je prodiral Leuštek, ki je žogo poslal v kazenski prostor do Bizjaka. Ta je prišel do strela z glavo, a je vratar domačih bil na pravem mestu in obranil strel napadalca modro-belih. Domači so v 14. minuti imeli ogromno priložnost za vodstvo. Po odlični podaji nekdanjega reprezentanta Kirma je napadalec Brava ostal sam pred vrati Raduhe, a je zgrešil nemogoče. V 24. minuti srečanja so Lendavčani dosegli zadetek. Vinko se je prikopal po desni strani do priložnosti ter zaključil, vratar domačih je žogo odbil na sredino, kjer pa je bil Bizjak, ki je modro-bele popeljal v vodstvo. Toda odgovor Ljubljančanov je sledil kmalu. Po napaki Pakuja, so v protinapad krenili igralci Brava. Nato je sledil prekršek Maleševića in poslednično tudi prosti strel s približno 20 metrov. K žogi je stopil Dabro, ki je z izjemnim strelom premagal nemočnega Raduho.

Prvo veliko priložnost v drugem polčasu so imeli na voljo domači. Po podaji iz kota je igralec Brava ostal sam pred vrati Naftašev, a je s približno 5 metrov meril previsoko. Nekaj minut kasneje je Paku z razdalje streljal proti golu, a tudi ta žoga je šla preko vrat. v 62. minuti je sledila prva menjava pri domačih. Z igrišča je odšel Paku, namesto njega pa je vstopil Vaš. Naslednjo priložnost so imeli domači. Po podaji s prostega strela je do skoka prišel nogometaš Brava, ki pa je žogo poslal daleč mimo vrat. V 70. minuti je igrišče moral zapustiti Oštrek, namesto njega je vstopil napadalec Zsolt. Le 4 minute kasneje je v kazenskem prostoru Lendavčanov do žoge prišel Nukić, ki je z izjemnim “driblingom” preigral kar tri obrambne igralce modro-belih in zabil za vodstvo Ljubljančanov. V 77. minuti je sledila še zadnja menjava pri lendavskem klubu.  V igro je namesto Leušteka vstopil Ploj. Po prejetem zadetku je seldila popolna ofenziva gostujoče ekipe. Po napadu Naftašev je žoga prišla do Bizjaka, ki je strelil po golu, a jo je branilec Brava z zadnjimi močmi preusmeril v kot. Minuto kasneje je s protinapada sledila naslednja priložnost domačih. V  kazenskem prostoru je Pirtovška izigral Dabro in s 5 metrov z močnim strelom zatresel prečko Lendavčanov. Sledil je odgovor Naftašev, Zsolt je podal do Vaša, ki je meril v dolgi kot vratarja Grila, a je žoga za las zgrešila okvir vrat. V naslednji akciji je Vinko prišel do strela, a je bil tudi on nenatančen. Zaradi izredno napadalne igre modro-belih so nevarni postali tudi Ljubljančani. Nekaj minut pred koncem so imeli ponovno veliko priložnost po protinapadu, tokrat je Kirm streljal, a tudi on mimo vrat.

Fotogalerija srečanja

Vir: AŠK Bravo
Avtor: Pino Gašperšič

 

Start a Conversation