V zaključnih trenutkih srečanja ob točko

Peter Balažek

V sredo se je v Sežani odigrala tekma 28. kroga prvenstva med domačim CheryBox Taborom in našo člansko ekipo. Tokrat za malenkost spremenjena zasedba je igrala odlično, ustvarjala priložnosti in od 5. minute naprej tudi vodila. Toda zmage potrebni domači so rezultat z borbenostjo obrnili in preko Francoza Kebeja dvakrat tudi zadeli.

CherryBox24 Tabor Sežana – Nafta 1903 2:1 (1:1)
Strelci: Ibou Kebe 27′, 89′;  Grabant 5′

Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Pirtovšek, Grabant, Oštrek, Ploj, Malešević, Novinič, Prahić, Paku, Živko, Vinko

Menjave: Bizjak – Grabant 64′, Vaš – Oštrek 77′, Zeljko – Vinko 88′

Televizijski kanal Sportklub 3 je srečanje prenašal v živo in omogočil navijačem, ki si srečanje niso mogli ogledat s stadiona, da spremljajo preko TV ekranov. Zaradi kartonov je pri Nafti 1903 manjkal Leuštek, namesto njega pa je zaigral Oštrek. V začetni enajsterici tokrat ni bilo Bizjaka, na njegovem položaju je namreč zaigral Grabant, ki je v 5. minuti tekme tudi dosegel zadetek.

Uvodnih 30 minut je prineslo obojestransko napadalno igro, kjer je prednjačila s priložnostmi predvsem Nafta 1903 in bi rezultat lahko prišel tudi do 0:2, a je vratar Rener kljub izjemnemu strelu Vinka bil na pravem mestu. Kdor ne da, dobi je obveljalo v 27. minuti, ko je prvi strelec kluba Papa Ibou Kebe po podaji ušel lendavski obrambi ter premagal še vratarja Raduho, ki pri akciji za izenačenje ni mogel ničesar. Polčas se je tako končal z 1:1.

Drugi polčas se je za našo ekipo pričel slabo, saj so domači prišli do zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Polčas v nadaljevanju ni prinašal konkretnih priložnosti, igra se je nekoliko umirila. V 89. minuti po odhodu Vinka, kjer je namesto njega vstopil Zeljko pa je Prahić v obrambi storil prekršek. Glavni sodnik Kos je dosodil prosti strel, ki se je domačim obrestoval, saj je ponovno uspešen Francoz prelisičil obrambo, prejel žogo pred Raduho in dosegel še 22. zadetek v letošnji sezoni. Modro-beli so v zadnjih trenutkih ostali brez točke.

 

Fotografija: NK Tabor Sežana