Zmaga na pripravljalni tekmi proti Zalaegerszegu!

Peter Balažek

Športni park je ob 11. uri kljub ranem terminu obiskalo veliko število gledalcev, ki so prišli gledati četrto pripravljalno tekmo članske ekipe. Novopečeni prvoligaš je kljub razburljivi tekmi in priložnostmi moral priznati premoč naši ekipi.

Nafta 1903 – Zalaegerszegi TE 3:1 (1:1)

 

Strelci: Ploj, Bubnjić, Vinko (11m)

Začetna enajsterica Nafte 1903: Raduha, Šeruga, Leuštek, Ivkič, Malešević, Zagorec, Szökrönyös, Oštrek, Rebernik, Vinko, Ploj

Rezervni igralci: Cigut, Pirtovšek T., Bunjić, Bolla, Pirtovšek R., Drk, Šupljika, Tóth, Bizjak, Kirić, Fekete

Trener: Marian Sluka

Nafta 1903 je začela tokratne priprave z nekaj spremembami. V začetni enajsterici je bil tokrat obrambni igralec Ivkič, ki je trenutno na preizkušnji. Kapetanski trak je pripadel Vinkoju.

Borbeni gostje niso presenetili naše ekipe

Prvi zadetek na srečanju je ponovno dosegel Alen Ploj. Ta je v 13. minuti prejel žogo na desno stran šestnajstmetrskega prostora in streljal v skrajno levo smer vrat. Vratar je slabo ocenil strel in pustil, da se je vodstva veselila ekipa Nafte 1903. Nekaj minut kasneje je na robu šestnajstmetrskega prostora sodnik dosodil prosti strel zaradi prekrška nad Radójem, ki je bil izredno nevaren. V kazenskem prostoru je žoga zadela roko kapetana Vinka in sledila je enajstmetrovka, ki jo je izvajal Mitrović. Z natančnim strelom v desno smer vrat je premagal Raduho in v 19. minuti poskrbel za izenačenje. Igra je vseskozi bila groba; gostje so bili izredno borbeni. Vendar je bila prav naša ekipa tista, ki si je ustvarjala najnevarnejše priložnosti. Polčas se je končal z rezultatom 1:1.

Drugi polčas kljub spremembam odličen

V nadaljevanju je trener Sluka poskrbel za menjave. Priložnost so dobili: Kirić, Šupljika, Drk, Bizjak, Bunjić. Kadrovska in taktična sprememba se je v igri drugega polčasa sicer poznala, več je bilo dinamike, vendar na rezultat ni vplivalo. Naši nogometaši so namreč v drugem polčasu zadeli kar dvakrat. Najprej je Bubnjić v 53. minuti Naftaše ponovno spravil v vodstvo. Šeruga je prodrl po desni strani ob robu šestnajstmetrskega prostora in s strelom v smer vrat asistiral Bubnjiću, ki je s strelom z glavo premagal gostujočega vratarja. V 58. minuti je po levi strani prodiral Bunjić, a ga je gostujoči obrambni igralec Novák zrušil. Dosojeno enajsmetrovko je izvajal kapetan Vinko in dosegel povišanje vodstva za končnih 3:1.

Nafta 1903 in ZTE FC

 

Izjava trenerja po tekmi:

“Ponovno sem zadovoljen z ekipo, saj je bilo ponovno videti timsko delo. Zadovoljen sem z odnosom, z željo igralcev. Posebej zadovoljen pa sem z igro s taktičnega vidika, saj so bili vidni taktični elementi igre, kot jih vadimo na treningih. Veseli me, da je to bilo vidno na igrišču. Za to jim tudi  čestitam na zmago. Povedal sem tudi neko mejo, nek nivo pod katerim ne smejo igrati. Če si kdo želi biti profesionalen nogometaš, ki bo igral v Prvi ligi, pod tem nivojem ne more igrati.”

O mladih igralcih v drugem polčasu:

“S 3 mladimi igralci sem že od prvega treninga zadovoljen. Z njihovim odnosom. Kirić, Šupljika in Drk so igralci ekipe U19, vsi odlično trenirajo.  Vendar imamo tukaj še ostale mlade igralce: Tadej Pirtovšek, Bolla Gergő, Toth Zoltán. Vsi skupaj odlično sodelujejo in če bodo tako nadaljevali z delom je pred njimi lepa prihodnost. Sam si jih želim čimveč videti v začetni enajsterici članske ekipe.”

Naslednja pripravljalna tekma bo v soboto, 13.7.2019 ob 18. uri v Hotizi. Vljudno vabljeni!

Video povzetek srečanja