Turnir za pokal Občine Puconci: Naslov romal v Pečarovce

avtor: Pomurje.si

V Puževcih je potekal dvodnevni turnir v malem nogometu za pokal Občine Puconci. Najuspešnejši so bili nogometaši Pečarovec, ki so v finalu po streljanju devetmetrovk ugnali ekipo Lemerja. Tretja je bila Dolina in četrti Košarovci. Zdaj že tradicionalni turnir za pokal občine Puconci, ki ga organizira Občinska zveza klubov malega nogometa Puconci, je v Puževce privabil nemalo nogometašev in obiskovalcev. V soboto so potekali kvalifikacijski boji, v nedeljo pa je šlo zares, saj so bili na vrsti izločilni boji.

V pretekli sezoni so prvaki v prvenstvu postali Puževci, ki so seveda tudi organizatorji pokalnega turnirja. Kot že veste, pa sta iz skupine A izpadli ekipi Lemerja in Mačkovec. Iz skupine B sta v skupino višje napredovali ekipi Izvir Gorica in Zenkovci.

Žan Karničnik novost pri Muri. Opravljen tudi žreb parov za naslednjo sezono

Pred pričetkom priprav na 2. ligo SNL je Mura dobila še eno dodatno okrepitev. Iz Maribora se k njej seli Žan Karničnik, ki je v preteklih sezonah igral v B ekipi Maribora.

Kdo je Žan Karničnik? Branilec (roj. 18. 09. 1994) je večino časa v mlajših selekcijah preigral pri NK Dravograd. V zadnjih sezonah (tri sezone) pa je igral pri NK Maribor. Skupno je v 3. SNL zbral celih 75 nastopov in dosegel tudi fenomenalnih 20 zadetkov. V zaključku zadnje sezone pa je v majici NK Maribora zabeležil tudi prvoligaški nastop. V novi sezoni pa bo tako igral v črno belem dresu NK Mure.

Danes je bil na Brdu pri Kranju opravljen žreb tekmovalnih parov za prihodnjo sezono v 2. SNL in tudi v pokalnem tekmovanju. Mura se bo v prvem krogu 2. SNL v gosteh pomerila proti Fužinarju v Ravnah na Koroškem. Tekma bo predvidoma v soboto, 5. avgusta 2017.

V pokalnem delu tekmovanja pa bo nogometni klub Mura na domačem štadionu že v prvem krogu gostil kranjski klub Zarica. Tekma bo odigrana v sredo, 16. avgusta 2017. Derbi z Nafto bo odigran v 5. krogu v Lendavi. Že v 6. krogu pa na bo na igrišču Fazaneriji sledil še en obračun s klubom Veržej.

Kategorije: Novice