Mura – Dinamo 0 : 4

Mura je na Fazaneriji odigrala prvo pripravljalno tekmo pred novo sezono in izgubila proti zagrebškemu Dinamu z 0 : 4 (0 : 3). Tekma proti Dinamu Zagreb je potekala za zaprtimi vrati.
Selektor NK Mura je srečanje pričel v naslednji konstelaciji igralcev: Matej Andrejč (vratar), branilca Žiga Kous in Aleksander Bošković ter Kevin Toth in Klemen Pucko, pomagali so še Ivo Kuzma in Nik Lorbek, Žan Karničnik ter Darko Atanasov, Luka Bobičanec in Amadej Maroša.

Zagrebčani Dinamo so že v svoji prvi resnejši priložnosti, ki se je pojavila v 7. minuti tekme, prišli do prvega zadetka. Strelec za 0:1 je bil Junior Fernandes. Nato je sledil močan pritisk Dinama in v 18. minuti je na 0:2 povišal strelec Armin Hodžić. Po uvodnih 22. minutah tekmovanja je hrvaški Dinamo vodil že z visokim rezultatom 3:0, po dobri obrambi Andrejča se je žoga od Pucka na žalost nepredvideno odbila direktno v gol.

Do konca prvega polčasa je potem Mura sicer prikazala boljši odpor in prišla tudi do treh udarcev iz kota. Prvi polčas se je tako končal z vodstvom zagrebškega Dinama z visokim rezultetom 0:3.

V drugem polčasu so igrali še Tilen Šafarič (vratar), Antonio Dodlek, Alan Hočevar, Sašo Celec, Tilen Nemec, Nino Kouter, Amadej Legen, Arpad Vaš in Rok Sirk. Na začetku drugega polčasa sta bila kluba dokaj enakovrednia, ni bilo videti nekega resnejšega prevladovanja. Kljub vsemu pa ni prišlo do zadetka. Šele v 66. minuti je za vodstvo Dinama z 0:4 po podaji iz kota poskrbel Rahmani. Do konca prijateljskega srečanja si ekipi nista priigrali resnejših priložnosti. Vir: nsmura.si.

Turnir KMN Pečarovci: zmaga za Bar Pri lipi

Na igrišču v Pečarovcih je potekal turnir v malem nogometu za pokal KMN Pečarovci. Udeležilo se ga je 17 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine po pet moštev. Na koncu je pokal v svojo last dobila ekipa Bar Pri lipi iz Krčevine pri Ormožu, ki je v finalu šele po kazenskih udarcih s 5 : 4 ugnala moštvo Biseri M. Power iz Petanjec, po rednem delu je bilo 1 : 1. Tretje mesto je zasedla ekipa Bar Joker (Murska Sobota/Černelavci), ki je v odločilnem srečanju premagala Sebeborce s 3 : 1. V polfinalu je ekipa Biseri M. Power ugnala Sebeborce z 2 : 0, Bar Pri lipi pa je minimalno z 1 : 0 premagal Bar Joker. Še izidi izločilnih bojev: Biseri M. Power – Bodonci 3 : 0, Sebeborci – ŠD Sveti Jurij 3 : 0, FC Projektanti – Bar Pri lipi 0 : 2, Hodoš – Bar Joker 1 : 1 (1 : 3). Za najboljšega igralca turnirja pa so  na koncu organizatorji tekme razglasili Denisa Pintariča iz zmagovalne ekipe Bar Pri lipi, za najboljšega vratarja pa so objavili Erika Škodnika iz moštva Biseri M. Power.

Kategorije: Novice