Objavljeno na portalu Pomurje.si

Nogometaši NŠ Mura so začeli s pripravami na jesenski del prvenstva v drugi ligi. Kot je znano, bo člansko moštvo vodil Ante Šimundža, ki je leta 2012 Muro popeljal do nastopa v Ligi Evropa. Nekaj minut pred začetkom uradnega treninga pa je bila organizirana v klubskih prostorih tudi krajša tiskovna konferenca, namenjena seznanjanju zainteresirane javnosti z novostmi v klubu. Na njej so predstavniki NŠ Mura predstavili cilje v prihajajoči sezoni, delovanje mladinskega pogona, predstavili pa so še novosti, kot je posodobitev igrišča z umetno podlago. NŠ Mura bo predvidoma v prihodnji sezoni skupaj z Mestno občino Murska Sobota in Nogometno zvezo Slovenije začela z gradnjo reflektorjev.

V NŠ Muri so za člansko ekipo napovedali cilj, uvrstitev med prve tri ekipe v 2. SNL. Z mladinsko in kadetsko ekipo v Murski Soboti želijo, da se uvrstijo v sredino lestvice, za ekipo U15 pa, da se zasede mesto v zgornji polovici razpredelnice, med prvih pet ekip. Vse tri selekcije namreč nastopajo v prvi državni ligi. 

Ante Šimundža je komentiral povabilo in povedal, da je povabilo, da bi bil trener Mure, pri njem vzbudilo poseben izziv, vrniti Muro “tja kamor sodi. Verjamem v začetek ene dobre zgodbe. Potrudili se bomo po najboljših očeh, sam lahko zagotovim, da bo moja predanost delu v klubu stoodstotna.” Njegov pomočnik bo Damjan Gajser, ki je med drugim igral za Muro in z njo leta 1995 osvojil naslov pokalnega prvaka Slovenije, kar je do danes edina lovorika kluba iz Murske Sobote.

Klub iz Fazanerije je kadroval pred novo sezono. Novi član črno-belih je postal tudi Antonio Dodlek, ki je zadnjo sezono in pol igral pri lendavski Nafti 1903. Že pred tem so pogodbe z NŠ Mura podpisali Nino Kouter, Žiga Kous, Rok Sirk, Matej Andrejč, Nik Lorbek, Luka Bobičanec, Dejan Kurbus in Žan Karničnik, odšli pa so igralci Aleš Ajlec in Rok Zorko, pa tudi branilca David Tomažič Šeruga ter Mitja Rešek in tudi David Lonzarić.

Več podrobnosti o trenutnem položaju in poteku pomurskega nogometa si lahko preberete tudi v novem Vestniku, v posebnem izdanju, kjer se bomo ozrli na nogometne trenutke v zgodovini, ter poskušali najti odgovore in nove možnosti kako bi v Pomurju čim prej dobiti nov uspešen klub, ki bi se uvrstil v prvo ligo.